Din varukorg är tom

 


Äppelcidervinäger och Akne

Medans de flesta vinägertyper är antingen bruna eller ofärgade, har äppelcidervinäger en varm gyllengul färg.

Vad är då Akne?

Akne kan kännas besvärande för de flesta oavsett ålder. Ansiktet är ju oftast det första intrycket i vår sociala miljö och den som lider av akne känner sig kanske inte helt tillfreds och full av självförtroende. Det finns emellertid en mängd medicinska och homeopatiska hjälpmedel som syftar till att lindra de besvär som akne förorsakar.

Akne sägs orsakas av blockerade porer beroende på för hög hormonell aktivitet, vilken leder till utsöndring av fett i huden. Tillståndet kan förvärras beroende på inverkan av olika gifter i kroppen. Nyckeln till en lindring av symptomen ligger alltså i kroppens förmåga att frigöra sig från gifterna och förbättra hudens förmåga att ”andas”. De viktigaste organen i denna process är urinblåsa, lever och njurar.

Äppelcidervinäger anses som ett av de naturliga hjälpmedel som har en förmåga att hjälpa vid akneproblem. Detta beroende på dess förmåga att förbättra funktionen av urinblåsa, lever och njurar samt dess förmåga att ”avgifta” kroppen. Äppelcidervinäger och akne är allstå inte bästa vänner. Den vitaminpackade äppelcidervinägern hjälper till att försäkra en optimal funktion av din kropp.

Den bästa användningen av äppelcidervinäger

För bästa resultat, gör så här när du använder äppelcidervinäger mot akne:

  • Ta äppelcidervinägern oralt, då detta ger bäst effekt.
  • Minimera utvärtes användning, då detta har en tendens att torka ut hyn.
  • Införliva äppelcidervinäger i din dagliga näringsrika och balanserade diet.

Tålamod är nödvändigt, då resultatet varierar från person till person. Ibland kan resultatet dröja upp till en månad. Envishet tillsammans med regelbunden motion och träning kan hjälpa till att påskynda processen.

Äppelcidervinägerkapslar, din hjälp mot akne

En del föredrar äppelcidervinäger i flytande form medan många föredrar kapslar. Fördelen med kapslar är att man slipper den för många obehagliga sura ättikssmaken i munnen.

Det finns inga i dag inga kända biverkningar vid användning av äppelcidervinäger. Detta tros bero på att medlet är organiskt och de flesta tolererar det. Det finns dock ett mindre antal personer som visar en allergisk rektion mot ättikssyra i allmänhet.

Jämfört med andra hjälpmedel mot akne verkar äppelcidervinägerkapslar vara det billigare alternativet, med långvariga resultat och dessutom en allmän känsla av bättre välbefinnande. Tyvärr har det inte utförts speciellt mycket forskning avseende äppelcidervinägerns verkliga verkan som hjälpmedel mot akne. Vi får alltså luta oss mot de många nöjda användarnas uppskattning.