Din varukorg är tom

 


Blåbär

Blåbär, en summering av fördelarna

Blåbär är klockformade blommande växter som kategoriseras som superfrukter. Kombinationen av de näringsämnen och antioxidanter som blåbär innehåller resulterar i stora hälsovinster.

Blåbäret innehåller C-vitamin, betakaroten och antocyaniner, en källa till antioxidanter vilket även ger bäret dess blå färg. Blåbäret används i alla möjliga konsumentprodukter. Vem kan till exemepel motstå blåbärspannkakor, blåbärsjuice eller blåbärsyoghurt.

Läs mer: Blåbär, en summering av fördelarna

Blåbär och Sunda ögon

Synen är kanske det sinne som vi uppskattar mest och som vi tar för givet ända tills vi drabbas av en ögonsjukdom. För att hålla ögonen friska och synen i toppskick så kan rätt kost, motion och kosttillskott hjälpa. Frukt och grönt hjälper till att minska antalet fria radikaler. Blåbär som är en stark antioxidant är förmodligen det bästa man kan äta för att skydda ögonen mot fria radikaler.

Läs mer: Blåbär och Sunda ögon

Blåbär som Antioxidant

Blåbär har använts i århundraden av de amerikanska indianerna. Förutom att använda blåbär för mat, använde de dem till medicinska ändamål där exempelvis blåbärsjuice användes för att behandla hosta. Idag kan blåbär finns överallt, från Island till Japan. Detta beror på den ökade medvetenheten om de näringsmässiga fördelarna med blåbär.

Läs mer: Blåbär som Antioxidant

Klicka här för att köpa Blåbärskapslar

Blåbär och Lutein

Lutein är ett näringsämne inom familjen karotenoider; i denna familj tillhör Lutein xantofyllerna. Enligt senare forskning kan Lutein ev. skydda mot grå starr och kanske även förebygga så kallad åldersrelaterad nedbrytning av gula fläcken och sjukdomar som angriper gula fläcken. Både lutein och dess nära släkting zeaxantin finns naturligt i ögats gula fläck.

Läs mer: Blåbär och Lutein