Din varukorg är tom

 


Blåbär och Sunda ögon

Standardiserat blåbärsextrakt hjälper till att återskapa rhadopsin, ett pigment i ögat som hjälper mörkerseendet. Blåbär hjälper också till att förebygga tillväxten av grå starr genom att öka cirkulationen i ögat vilket i sin tur förbättrar visuell klarsyn samt förebygger närsynthet.

Blåbär, allmän information.

Färska blåbär finns i sylter och geléer, blåbär finns i bakverk och drycker samt som koncentrat i kosttillskott. Utöver de hälsofördelar som finns för ögonen innehåller blåbär ett ämne som hindrar bakterier från att fästa sig vid urinblåsan och förebygger på så sätt uppkomsten av urinvägsinfektioner.

Blåbär innehåller rikligt med fibrer, folsyra, karotenoider samt vitamin A, C och B, och är också känd för att sänka kolesterolhalten i blodet. Blåbär som har den högsta antioxidativa kapaciteten av alla frukter skyddar mot åldrande, sjukdom och kromosomskador.

Blåbär förbättrar också hjärnans celler och skyddar hjärnan mot skador. Flavonoider som finns i blåbär har starka antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper, vilket bidrar till att bekämpa åldrandet och andra kromatiska krämpor.

Blåbär skyddar celler från ett brett spektrum av skador, och studier visar att en kost rik på frukt och grönsaker, framför allt blåbär, kan förebygga problem med oxidativ stress och Alzheimers.

Vetenskaplig forskning om blåbär och ögon

Italienska forskare arbetade mellan 1982 och 1987 på en studie om blåbär och ögon, rapporterade att 76% av patienterna i deras studie upplevde en förbättring av sin närsynthet efter att de fått 150mg blåbärsextrakt per dag under en period av 15 dagar.

De rapporterade också att diabetes patienter fick en högre dos av extraktet i 30 dagar till ett år, och detta resulterade i en minskning eller upphörande av blödningar i näthinnan i ögonen. En annan forskningsstudie om blåbär och ögonen visade att denna superfrukt förbättrar den kognitiva funktionen, försenar neurologisk tillbakagång, och skyddar känsliga delar av hjärnan mot oxidativ skada.

Betydelsen av blåbär i förhållande till ögonen.

  • Blåbär har sagts förbättra mörkerseende och förhindra trötta ögon. Flygledare, piloter och lastbilschaufförer har rapporterat förbättrat mörkerseende när de ges extrakt från blåbär.
  • Studier i Europa uppger att blåbär har en hög kapacitet antocyan, vilket är en naturlig förening med många hälsofördelar, till exempel att minska ansträngdhet i ögonen och främja en snabbare anpassning till mörker.
  • Blåbär kan förebygga nedbrytning av gula fläcken, en av de främsta orsakerna till blindhet hos åldrande vuxna.
  • OrigoHealth Blåbär kosttillskott hjälper till att upprätthålla friska ögon, minska ögonens ansträngning samt bibehålla ögonens fukt. De kan förbättra ögonens anpassning till ljuskänslighet och ibland hjälpa till att förhindra glaukom.
  • Blåbär uppges också kunna främja tillväxten av nya nervceller.
  • OrigoHealth Blåbär är mycket effektiva, då de ger stora koncentrerade mängder av vilda blåbär i en liten kapsel.