Din varukorg är tom

 


Ginseng och Immunsystemet

Immunsystemet

Immunsystemet finns i lymfsystemet i din kropp och inkluderar bl. a. tonsillerna, benmärgen, brässen och mjälten. Alla dessa delar arbetar tillsammans för att förstöra de bakterier och virus som attackerat kroppen och hotar din hälsa och välbefinnande.

Hur fungerar Ginseng?

Ginseng hjälper inte bara till med att öka din energi utan kan även hjälpa till med att förstärka ditt immunförsvar. Olika vetenskapliga undersökningar och studier runt om i världen stöder Ginsengs förmåga att förstärka immunförsvaret. Forskare har funnit att vissa celler i immunsystemet är fler till antalet eller mer aktiva hos personer som regelbundet tar Ginseng i tillräckliga doser.

Ginseng är beprövat och testat för att verifiera att det ger en positiv påverkan på vissa delar av immunsystemet. De resultat som redovisats får betraktas som mycket lovande. Olika undersökningar och studier har visat att Ginseng t. ex. kan förbättra immunförsvaret i bronkerna, vilka är de viktiga luftvägarna i lungsystemet.

Förutom att förstärka immunsystemet, visar Ginseng också lovande resultat avseende kroppens förmåga att tåla stress. Vad som gör Ginseng än mer speciell är att den även kan förstärka immunsystemet hos AIDS-patienter och de som lider av kroniska trötthetssyndrom. Ginseng ökar också antalet aktiva celler i immunsystemet hos fullt friska personer. Kontakta alltid din läkare först innan du använder Ginseng i detta sammanhang.

Studier har visat att Ginseng har förmågan att stimulera vissa celler som hjälper till att bekämpa bakteriella infektioner. Likaså har en annan studie visat på att de som har ett regelbundet intag av Ginseng innan vaccinering mot influensa löper mindre risk att drabbas av influensa.

Ginseng är det samlingsnamn vi använder för mer än 30 olika typer av örter. Ginseng har varit känd och använd i Kina i flera tusen år som stimulator av immunsystemet, för att hjälpa de som lider av kroniska sjukdomar att återhämta sig. Ginseng introducerades i Europa i mitten på 1900-talet och betraktas nu som ett etablerat hjälpmedel för att få din kropp att återhämta sig från sjukdom.

Många är tveksamma till att använda Ginseng, beroende på rädsla för biverkningar. Som med de flesta andra medel, kan man drabbas av biverkningar om man överdoserar. Följer man emellertid de instruktioner beträffande rekommenderad dosering erfar man de fördelar som Ginseng ger utan några nackdelar.

Sammantaget kan Ginseng vara det bästa svaret för den som letar efter ett medel för att öka sin energinivå och minska påverkan av stress.