Din varukorg är tom

 


Rosenrot och Depression

Rosenrot är en naturlig ört som har använts i hundratals år i Asien och Ryssland. Rosenrot är också ibland kallas Arctic root eller Golden Root och har visat sig ge en effektökning till cellerna och signalsubstanserna.

Men hur kan Rosenrot förebygga mot depression?

Om du tidigare lidit av depression så känner du till den förödande inverkan som den kan ha på ditt liv. En känsla av intensiv förtvivlan eller känslor av ensamhet och lidande. Vissa personer anser att depression är bara en känsla av "feeling down", men det är faktiskt ett riktigt medicinskt tillstånd som kännetecknas av vissa symtom eller tecken:

  • En betydande förändring i aptit, med antingen betydande viktminskning eller viktökning.
  • Förlust av intresse och glädje i saker som man tidigare tyckt om.
  • Förlust av energi och allmän trötthet.
  • Oförmåga att koncentrera sig under en längre tid.
  • Märkbar förändring i sömn, till exempel sover för mycket eller har en oförmåga att sova.
  • Ihållande känsla av hopplöshet
  • Störd verklighetsuppfattning, svårt deprimerade människor har ibland en uppfattning som inte grundar sig i verkligheten om fysisk sjukdom, syndfullhet, eller fattigdom.

Någon som har haft ett eller flera av dessa symtom under två veckors tid bör kontakta en läkare om hjälp för att upptäcka om de har klinisk depression eller om det finns en annan orsak till att deras sinnesstämning förändrats. Orsaken till att depression betraktas som ett medicinskt problem är att de flesta kliniska depression orsakas av en misständning av signalsubstanser. Ofta ordinerar läkare läkemedel som stimulerar signalsubstanserna för energi på rätt sätt, men dessa läkemedel är ofta mycket dyra och har en mängd biverkningar som drabbar patienterna. Eftersom en del är oroade av dessa biverkningar och slutar ta medicinen så får de återfall av depression, ibland värre än innan.

För att förstå hur Rosenrot fungerar behöver du förstå lite mer fullständigt hur kroppen fungerar. Våra kroppar är en komplicerad mekanism fylld med många olika typer av celler, molekyler och cellulära reaktioner. Var och en av dessa celler kräver energi för att fungera korrekt. Denna energi kommer från molekyler och kallas adenosintrifosfat (ATP) samt kreatinfosfat (CP) som transporterar och frigör energi som behövs. När det finns tillräckligt många molekyler, har cellerna tillräckligt med energi och kan fylla på bränsle i alla biologiska aktiviteter som krävs för att fungera. Men när molekylerna inte skapar tillräckligt med energi kan cellerna utföra sitt arbete ordentligt.

Forskare har visat att Rosenrot hjälper molekylerna att behålla sin energi genom att förhindra hypoxi, ett tillstånd som uppstår när cellerna inte har tillräckligt med energi för att göra sitt jobb. Hypoxia kan orsaka en mängd problem i kroppen, inklusive överansträngning av signalsubstanser, vilket orsakar depression.

Rosenrot föredras av många patienter före ginseng och andra droger eftersom det i allmänhet är mildare och därmed skonsammare för kroppens funktioner. Rosenrot testades på 1990-talet av ryska forskare för att se vilken påverkan det skulle ha på kosmonauter. Korttidsbehandling befanns vara mycket effektiv för att förbättra både psykisk och fysisk uthållighet under långa perioder av monotont arbete som kosmonauter utför. Som behandling mot depression är Rosenrot oerhört effektivt genom att stoppa sjukdomen vid källan i stället för att dölja symptomen.

Rosenrot är ett växtbaserat kosttillskott som kan hjälpa dem som lider av denna sjukdom att gå ur mörkret i grottan de är fast i och kunna njuta av ljuset igen.