Din varukorg är tom

 


Rosenrot och Sexuell aktivitet

Rosenrot har varit mycket populär i Asien och östra Europa under århundraden.

Forskarna har nu upptäckt att den gamla roten har förmågan att hjälpa kroppen på en mängd olika sätt, och ett av de områden som den är visat sig vara fördelaktig är att använda är vid sexuell aktivitet. Slå på TV:n eller läs en tidning och du överöses med annonser om läkemedel som är tänkt att hjälpa den sexuella förmågan.

Dessa problem är något som vi uppmuntras att diskutera med vår läkare. Vissa är inte bekväma med att prata med sin läkare om detta eller behöva gå till apoteket för att hämta ut receptbelagda produkter. Rosenrot har visat sig hjälpa vid sexuella problem hos män, och det har också bevisats hjälpa till med problem att bli gravid hos kvinnor.

Hos män, är ett av de största problemen erektil dysfunktion, som är klassificerat som oförmågan att utveckla eller bibehålla en erektion av penis. Det finns ett antal problem som kan orsaka erektil dysfunktion, fysisk som psykisk. För tidig utlösning är ett annat problem som många män lider av.

Rosenrot har av både kvinnor och män upplevts ge den sexuella lusten tillbaka. I ett experiment fick 35 män med erektil dysfunktion eller för tidig utlösning Rosenrot för att testa och se om örten skulle hjälpa deras individuella problem. Försökspersonerna fick mellan 150-200 milligram Rosenrot per dag under en tre månaders tid. Resultaten var häpnadsväckande. Tjugosex av de trettiofem män reagerade positivt och uppvisade en betydande förbättring av den sexuella funktionen.

Rosenrot har också visat sig hjälpa endokrina, eller hormoniella problem hos kvinnor. Fyrtio kvinnor som lider av amenorré, eller frånvaro av menstruation fick Rosenrot två gånger dagligen under två veckors tid. Hos några av kvinnorna upprepades processen två eller tre gånger, vilket ökade den totala tid de tog örten allt från två till sex veckor. Otroligt nog återställdes en normal menstruation hos tjugofem av de fyrtio kvinnorna. Elva av dessa kvinnor, som alla hade haft problem att bli gravida blev också gravida.

De tester forskare gjort visar att Rosenrot har en enastående förmåga att hjälpa kroppen att återställa normal funktion. När det gäller minskad sexuell förmåga, har Rhodiola Rosea visat sig att hjälpa både män och kvinnor gång på gång. Det är verkligen en extraordinär rot.