Din varukorg är tom

 


Rosenrot och Stress

Arctic Root är en växt som växer i de kallaste delarna av världen, inklusive stora delar av Arktis, bergen i Centralasien, och Klippiga Bergen. Du kan också hitta Rosenrot i annan hög terräng, såsom bergiga delar av Europa, t.ex. Alperna, Pyrenéerna, Karpaterna, Brittiska öarna, Skandinavien och Island.

Denna underbara ört har använts i århundraden av vikingarna och sibiriska folk. Det kallades Golden Root eftersom den var mest uppskattad bland alla örter som de kunde hitta. Det gavs också rutinmässigt som en bröllopsgåva för att tillförsäkra brudparet friska barn.

Forskare har klassificerats Rhodiola Rosea som en adaptogen. En adapotgen beskrivs som en naturlig ört som har förmågan att öka motståndet mot fysisk stress, trötthet och ångest. Det finns många fördelar en adaptogen har jämfört med traditionell medicinsk bot mot dessa problem, såsom:

  • Att vara giftfri till mottagaren.
  • Ger en ökning av motståndskraft mot flera faktorer i vardagen.
  • Har en stabiliserande inverkan på mottagarens fysiologi.

Enkelt uttryckt, adapotgener har förmågan att hjälpa kroppen att anpassa sig till stress som finns i vardagen, inklusive fysisk och emotionell.

Forskarna har gjort särskilda tester för att se om Rosenrot verkligen gör allt som det påstods göra i århundraden. I en dubbelblind vetenskaplig studie inkluderades 121 ryska militära kadetter i åldrarna 19 till 21 år som hade nattjänst. En grupp fick 2 eller 3 kapslar Rosenrot. En annan grupp fick placebo. När testerna var över visade det sig att de som fått roten klarade en mental prestandatest betydligt bättre än de som fick placebo.

I en annan dubbelblind studie delades 40 manliga första årets läkarstudenter på en rysk medicinsk skola upp i två grupper. Hälften tog tabletter som innehöll Rosenrot, den andra hälften tog placebo. De frivilliga var tvungna att ta en tablett två gånger om dagen i tjugo dagar. En motorisk test med en spirallabyrint och ett frågeformulär om mental trötthet och motivation gavs till båda grupperna efter det att den tilldelade tiden gått. Den grupp som tog Rosenrot visade en betydande förbättring jämfört med den grupp som bara tog placebo.

Eftersom Rosenrot har ökar kroppens förmåga att anpassa sig till faktorer som kommer i vår väg, den sänker stressnivån, både i kroppen och i sinnet. Med lägre stress är kroppen bättre på att kämpa mot infektioner och virus. Därvid hjälper Rosenrot till att göra livet mycket roligare och eventuellt längre.