Din varukorg är tom

 


Vitlökskapslar - Förhindra förkylning

Oavsett styrkan i vårt immunförsvar, så får vi vanlig förkylning ibland och det finns inget botemedel mot denna triviala sjukdom. Hur ska vi hantera det? Ska vi sätta oss ner med näsdukar och nysa tills vi är trötta på det? Du behöver inte göra det om du regelbundet äter vitlök, då kan vanlig förkylning förhindras med upp till femtio procent.

Vitlökskapslar har en ingrediens som kallas Allicin och forskningar har visat att denna faktor kan hindra dig från att få vanlig förkylning. Dessutom, om du redan har en vanlig förkylning kan du försöka med vitlök eller vitlökskapslar för att bli bättre snabbare.

I East Sussex i Storbritannien, utfördes en studie (2001) där sammanlagt hundrafyrtiosex personer deltog. Femtio procent av deltagarna fick placebo och resterande femtio procent fick vitlökskapslar dagligen Efter ungefär tre månader, visade det sig att sextiofem personer av dem som fick placebo fick förkylning och bara tjugofyra personer av de som tog vitlökskapslar drabbades av sjukdomen. Denna forskning rapporterade också att de som fick vitlökskapslar som blev frisk snabbare än de som fick placebo.

Forskarna har försökt att hitta ett botemedel mot förkylning under många år utan några positiva resultat. Under tiden fram till dess de hittar ett botemedel, kan du ta vitlökskapslar för att reducera risken för förkylning med femtio procent. Kapslarna motverkar svamp, virus och bakterier.

Blödarsjuka och de som ska opereras bör inte ta vitlök eller vitlökskapslar utan samråd med en läkare.